Ja herregud då var det dags igen. Jag som hade bestämt att jag skulle vara hemma hela april. Blir en ny liten tvådestinationsresa med start ikväll. Vart får jag berätta när det publiceras.

Hörde på radion att Sydafrika tappat platsen som Afrikas största ekonomi till Nigeria. Var i Sydafrika tillsammans med min vän och kollega Sara Assarsson i månadsskiftet januari/februari. Sara har bott och arbetat där tidigare och kan landet bra. För mig var det första gången och det var en resa som gav mersmak. Vi gjorde reportage om att det är 20 år sedan Apartheid upphörde. Typiskt knepigt bildmässigt pusseljobb. Allt och inget finns att fotografera. När jag reser i egen regi försöker jag i största möjliga mån att hålla mig till jobb som är intressanta bildmässigt och det är ofta inte sånt här. Man gör en massa nedslag och har inte tillräckligt med tid någonstans. Vi arbetade i en halvcirkel norr om Johannesburg upp till gränsen till Botswana och det mest intressanta var landsbygden och byarna. På många ställen är det som om tiden stått still. Jag tycker landet påminner mycket om södra USA, bebyggelsen är lik och bilanpassningen likaså. Sedan är människorna, vita som svarta vänliga och välkomnande. Och inte minst segregationen är lik.

Här kommer lite bilder från reportaget: