Jag är ute på den flängigaste resa jag varit med om tror jag. I tisdags kväll flög jag till Bryssel och hyrde bil. Efter en hotellnatt körde jag norrut och jobbade hela dagen i norra Belgien och Frankrike. Jag körde sen till Paris där jag flög vidare till Donetsk i östra Ukraina via Moskva. En i princip sömnlös natt sitter alltid fint sådär i början på en resa. Två dagars jobb följde med DNs Rysslandskorre Ingmar Neveus och sen var det tänkt att jag skulle flyga hem. Men det kom nya bud. Nattåg till Kiev för att ansluta till Ewa Stenberg och Carl Bildts delegation och flyga till Odessa med honom där det blev jobb lördag och söndag. Där skulle jag egentligen ha åkt hem, men nixpix. Ny reporter. Erik Ohlsson, DNs Mellanösterkorre, landade på eftermiddagen och så flög vi vidare tillbaka till Donetsk där mer kaos utbrutit. Nu kan det nog verka som om jag gnäller, men det gör jag inte. Det är skitspännande, om än något utmattande, att få jobba såhär.

Mitt i detta drar Niklas Orrenius och min reportageserie “Drömmen om Sverige” igång i DN. Första publiceringen var igår med ett stort åttasidigt reportage från Bjärnum och Libanon. Fantastiskt att få möjlighet att göra reportage över så många sidor. Niklas har skrivit en oerhört stark text om två Syriska flyktingfamiljer, där några familjemedlemmer befinner sig på ett flyktingboende i Bjärnum i norra Skåne och resten är i Libanon och drömmer om att ansluta.

Så här såg det ut i tidningen